Karviaiskakku. Sellaista tein tuossa vähän aikaa sitten.  Siihen sai mukavasti kulumaan pihapensaamme karviaisia ja loput menivätkin sitten karviais-limoncellohilloon.

Tämä kuivakakku oli ihan kelpo yksilö. Melko terveellinenkin, jos nyt niin voi sanoa kakusta. Ainakin sieltä terveellisimmästä päästä. Mutta sopivan makoisa ja kerrassaan kelpo karviaiskuivakakku.

Ohje on maku-lehdestä

Karviaiskakku

2,5dl vehnäjauhoja

1dl grahamjauhoja

3/4dl sesaminsiemeniä

1tl leivinjauhetta

1/4tl suolaa

3dl karviaisia

2 kanamunaa

1dl sokeria

1dl fariinisokeria

1dl rypsiöljyä

koristeeksi

1dl tomusokeria

2tl sitruunamehua

1.Sekoita jauhot, siemenet, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa. Mittaa karviaiset tehosekoittimen kulhoon ja surauta soseeksi.

 

2.Sekoita toisessa kulhossa munat, sokerit ja öljy. Lisää joukkoon jauhoseos sekä karviaissose. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun leipävuokaan.

3.Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen työnnettyyn cocktailtikkuun ei enää tartu taikinaa.

4.Sekoita tomusokerista ja nestetilkasta kuorrute ja valuta sitä jäähtyneelle kakulle.