No taas.
Omenoita kun on. Seuraavaksi voisi yrittää tehdä jotain muuta, paitsi että tänään teen vielä omenasosetta ja suunnitelmissa olisi tehdä omenasosemuffinsseja. Katsoo nyt mitä tekee mieli leipoa.
Eilen leivoin kuitenkin omenakaurapiirakkaa, joka oli kyllä hyvää! Ihanan pehmeä, vaniljainen ja lisänä kaurakuorrutus. Vielä kun olisi vaniljakastiketta tai jäätelöä niin se kruunaisi koko kokonaisuuden! Yksinkertainenkin on hyvää. Siskoni rakastui syvästi tähän ja pyysi että leipoisin tätä lisää.
Resepti on kotikokki.net sivuilta. Oli hyvä resepti, sainpahan tuhottua taas muutaman omenan.
Omenakaurapiirakka
Pohja:
5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2prk kermaviiliä
2 kananmunaa
150g voita
Päälle:
omenoita (minulla meni muistaakseni 5)
Kaurakuorrutus:
1dl sokeria
100g voita (suosittelen suolatonta voita)
3dl kaurahiutaleita
2tl vaniljasokeria
1,5tl kanelia
1. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata voi. Sekoita keskenään kermaviilit, munat ja sulatettu voi. Yhdistä kuivien aineiden kanssa. Kaada seos pellille leivinpaperin päälle.
2. Kuori ja vipaloi omenat. Laita ne pohjan päälle. (Minulla osa omenoista kuivahti kun taikina ei peittänyt niitä, joten jos et halua että omenat näyttävät kuivahtaneilta upota ne pohjaan)
3. Sulata voi ja sekoita se kaikkien kauraseokseen tulevien aineiden kanssa. Kaada omenoiden päälle.
4. Paista 200-asteessa n.30minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.