Pihallamme on neljä omenapuuta, joten omenaa kyllä piisaa. Pitäisi varmaan perustaa näille omenaresepteille oma kategoria kun koko ajan leivon jotain omenaista :D

Tämä ohje oli oikeasti tarkoitettu leivottavaksi persikoille, mutta vaihdoin ne omeniin. Ehkä siksi tästä tuli hieman kuivaa. Muuttelin hieman ohjetta, eli laitoin omenoita ja laitoin  puolet fariinisokeria ja puolet sokeria pohjaan sekä täytteeseen. Mielestäni fariinisokeri sopii hyvin omenoiden kanssa. Vaniljakastikkeen kanssa tämä olisi varmasti vielä parempaa. Kannattaa kokeilla tätä alkupeäisesti eli persikoiden kanssa.

Omenamurupiiras

pohja:

7dl vehnäjauhoja

2dl sokeria (laitoin 1dl fariinisokeria, 1dl sokeria)

1tl leivinjauhetta

1/4tl suolaa

240g kylmää voita, palasteltuna

1 muna, kevyesti vatkattuna

täyte:

7 persikkaa lohkoina (laitoin 6 suurehkoa omenaa)

2tl sitruunamehua

1dl vehnäjauhoja

2dl sokeria (laitoin 1dl fariinisokeria, 1dl tavallista)

1/4tl suolaa

0,5tl kanelia

1/4tl muskottia

1. Laita uuni 190-asteeseen. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää voi palasina ja myös muna. Laita puolet taikinasta 24x30cm vuokaan. Laita loppu taikinasta jääkaappiin.

2. Lohko persikat kuutioiksi ja pirskottle päälle sitruunamehu. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet ja lisää persikoiden joukkoon. Sekoita kunnolla. Sirottele pohjan päälle. Ota taikina jääkaapista ja lisää persikoiden päälle.

3. Paista n.45minuuttia