Tänään halusin leipoa briosseja! Ne ovat olleet suunnitelmissa pitkään, mutta ikinä ei ole tullut tehdyksi. Nyt kun kerta oli sitten hiivaa (kylläkin ehkä hieman vanhaa) sain leivottua nämä. Kokeilin ensimmäistä kertaa meidän yleiskonetta vaivaamisessa ja tuli niin pehmoista pullaa ja helpotti paljon tämän tekemisessä.

Äiti rakastui näihin aivan valtavasti ja veti kaksi heti kerralla. Nämä eivät ole mikään laihduttajan herkku, mutta ovat kyllä tekemisen arvoisia! Kokeile laittaa osaan esim suklaakonvehti piloon, yllätykseksi tai vaikka rusinoita! Ei ole briosseiden voittanutta!

Briossit

taikina:

(14kpl)

1 1/4dl maitoa

25g hiivaa

3/4dl sokeria

1,5tl suolaa

8dl vehnäjauhoja (laitoin vain kuusi)

2 kananmunaa

250g voita

Väliin:

2dl rusinoita/ suklaakonvehti

Voiteluun:

keltuainen

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva, sokeri ja suola. Lisää puolet jauhoista voimakkaasti alustaen. Lisää joukkoon munat ja huoneenlämpöinen voi pieninä kuutioina. Alusta taikina tasaiseksi. Jauhomäärä voi tuntua isolta mutta vaivatessa siitä muuttuu hyvä taikina.

2. Anna taikinan kohota 45minuuttia, vaivaa hetki ja kohota uudelleen 45minuuttia.

3. Kauli taikina uuninpellin kokoiseksi levyksi. (Lisää rusinat) Kääri levy rullalle ja leikkaa 14 palaksi ja laita muffinipellin koloihin. Anna kohota vielä 45minuuttia. Voitele briossit keltuaisella ja paista 200-asteessa n.15minuuttia.

4. Voit koristella briossit tomusokeri-vesi kuorrutuksella, sekoittamalla 1dl tomusokeria n.2tl vettä. Valuta raitoja valmiiden, jäähtyneiden briossien päälle.