Syksyn omenasato alkaa olla valmista, ja totta kai ne pitää hyödyntää, onhan pihallamme neljä omenapuuta. Päätin siis leipoa omana-rahkatortun. Torttu oli parhaimillaan seuraavana päivänä. Tein ohjeeseen jonkinverran muutoksia, ja siitä tulikin kyllä hyvää. Se maistui perinteiseltä omenapiiraalta ja ihanan syksyiseltä. Ohje oli aika simppeli ja helppo. Tämä on "kevyempi" resepti, sillä siinä käytettiin sokerin tilalla makeutusjauhetta, mutta sokerikin käy ihan hyvin. Lisäsinkin sitä omenoiden päälle.
Omenoita jäi vielä paljon ja niistä voisikin tehdä jotain hyvää. Kertokaa teidän hyviä omenareseptejänne?
Omena-rahkatorttu:
Pohja:
125g voita
1dl makeutusjauhetta
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta
3dl vehnäjauhoja
2rkl kylmää vettä
Täyte:
2-3 omenaa
1dl vispikermaa
1 prk (250g) maitorahkaa
1 prk (200g) kermaviiliä
1dl makeutusjauhetta
1 sitruunanmehu (en laittanut, laitoin vanilja-aromia, ripttelin omenoiden päälle fariinisokeria, kanelikin sopisi)
2 kananmunaa
2rkl perunajauhoja
1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. (24cm) Vaahdota voi ja makeutusjauhe. Sekoita joukkoon muna. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Kuori ja viipaloi omenat ja asettele ne pohjalle taikinan päälle. Sekoita keskenään loput ainekset ja kaada omenoiden päälle.
3. Paista 175-asteisessa uunissa uunin alatasolla noin tunti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.