Niin sanotaan ainakin lumikissa ja seitsemässä kääpiössä.

No lisää siis omenoista. Tällä kertaa siis vaniljaista. Tästä tuli pellillinen piirakkaa ja maku oli hyvä. Pohja oli hieman murenevaa. Maistui kyllä paremmalta jäähtyneenä ja yönyli olleena. Vaniljaista ja hyvin rasvaista. Tämä ei kyllä voita tekemääni omenakaurapiirakkaa joka oli kyllä parasta!

Ohje on marielta

Vaniljainen omena-murupiirakka

Pohja:

300g voita

2dl sokeria

6dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

4-6omenaa (minulla meni 6)

0,5dl sokeria

2,5tl kanelia

Vaniljatäyte:

4dl maitoa

4dl vaahtoavaa vaniljakastiketta

8rkl maizenaa

4 keltuaista

2dl sokeria

2tl vaniljasokeria

(tai 4dl vaniljakreemijauhetta ja 10dl maitoa)

Muruseos:

2dl mantelirouhetta tai lastuja (käytin rouhetta)

50g sulaa voita

1tl kanelia

2rkl fariinisokeria

2rkl vaahterasiirappia

lisäksi 3dl omenasosetta

1. Pilko kulhoon huoneenlämpöinen rasva ja lisää muut aineset joukkoon. Nypi seosta kunnes se on tasaista ja murumaista. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tee 2cm korkuiset reunat! Esipaista 200-asteessa n.10minuuttia

2. Valmista vaniljatäyte. Kaada kylmä maito kattilaan ja lisää maizena. Sekoita tasaiseksi ja lisää muut ainekset. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä kunnes seos on niin paksua ettei valu kauhasta kun kauhan nostaa ylös. (Keitä siis noin 1-2min) Nosta kiiseeli jäähtymään ja ripottele sokeria päälle ettei siihen tule kuorta.

3. Kuori omenat ja paloittele n.1x1cm kuutioiksi. (Ohuet siivut olisivat ehkä olleet parempia) Sekoita joukkoon kaneli ja sokeri.

4. Kun pohja on esipaistunut levitä omenasose sihen. Kaada päälle vaniljatäyte ja omenat. Painele omenat kiisseliin. Sulata rasva ja sekoita siihen muut muruseokseen tulevat ainekset. Ripottele piirakan päälle.

4. Paista 185-asteessa n.45minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.