Tästä on reilu kuukausi aikaa kun tein tälläisen kakun, sillä tein tämän sukulaisilleni uudenvuoden juhliin. Oli kuulemma oikein hyvää ja kaikille maistui! :)

Suklainen kahvi-juustokakku

Pohja:

100g tummaa suklaata

50g voita

2 kananmunaa

1dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

0,5dl kaakaojauhetta

1tl vaniljasokeria

0,5tl leivinjauhetta

80g manteli- tai hasselpähkinärouhetta

Täyte:

5 liivatelehteä, vettä

150-200g tummaa suklaata

250g maitorahkaa

200g tuorejuustoa

1dl sokeria

1rkl vaniljasokeria

2,5dl vaahtoutuvaa vaniliinikastiketta

1dl vahvaa, kuumaa kahvia

Koristeeksi:

suklaarouhetta/suklaamakeisia

1.Sulata paloiteltu suklaa ja rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Lisää pähkinärouhe ja jäähtynyt suklaa-rasva seos.

Sekoita varovasti nostelemalla taikina tasaiseksi. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (24cm) Paista 175-asteessa 20-25minuuttia.

Ota vuoka uunista, irrota reunat ja nosta kakkupohja pois. Pese vuoka, peitä pohja leivinpaperilla ja nosta pohja takaisin vuokaan.

2. Tee täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa.

Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto, jäähtynyt suklaa, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa vaniliinikastike vaahdoksi ja sekoita vaahto muiden täytteiden joukkoon.

Puserra liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kahviin. Lisää liivateseos ohuena nauhana muiden täyteaineiden joukkoon ja sekoita hyvin.

Kaada täyte kakkupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa, mieluiten seuraavaan päivään.