Tästä on reilu kuukausi aikaa kun tein tälläisen kakun, sillä tein tämän sukulaisilleni uudenvuoden juhliin. Oli kuulemma oikein hyvää ja kaikille maistui! :)
Suklainen kahvi-juustokakku
Pohja:
100g tummaa suklaata
50g voita
2 kananmunaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
0,5tl leivinjauhetta
80g manteli- tai hasselpähkinärouhetta
Täyte:
5 liivatelehteä, vettä
150-200g tummaa suklaata
250g maitorahkaa
200g tuorejuustoa
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
2,5dl vaahtoutuvaa vaniliinikastiketta
1dl vahvaa, kuumaa kahvia
Koristeeksi:
suklaarouhetta/suklaamakeisia
1.Sulata paloiteltu suklaa ja rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Lisää pähkinärouhe ja jäähtynyt suklaa-rasva seos.
Sekoita varovasti nostelemalla taikina tasaiseksi. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (24cm) Paista 175-asteessa 20-25minuuttia.
Ota vuoka uunista, irrota reunat ja nosta kakkupohja pois. Pese vuoka, peitä pohja leivinpaperilla ja nosta pohja takaisin vuokaan.
2. Tee täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan.
Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa.
Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto, jäähtynyt suklaa, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa vaniliinikastike vaahdoksi ja sekoita vaahto muiden täytteiden joukkoon.
Puserra liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kahviin. Lisää liivateseos ohuena nauhana muiden täyteaineiden joukkoon ja sekoita hyvin.
Kaada täyte kakkupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa, mieluiten seuraavaan päivään.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.