Eilen leivoin kanelipullia ja siitä jäi hiivaa yli niin leivoin sitten tänään vähän lisää pullia. Nyt halusin kokeilla jotain erilaista ja päätin testata mustikka kierrepullia.
Ensimmäiset pullat eivät oikein onnistuneet, paloivat pinnalta mutta sisältä raakoja, olin laittanut uunin ritilän liian ylös. No seuraava satsi onnistui hieman paremmin. En tiedä mistä johtui, kenties reseptissä olevasta perunajauhosta, mutta pullat olivat parin päivän päästäkin vielä pehmeitä!
Kertokaahan teidän parhaat pulla vinkkinne! Olisi mukava kuulla!
Ohje on maku.fi sivuilta
Mustikkaiset kierrepullat
12kpl
pullataikina:
2,5dl vettä
25g hiivaa
1dl sokeria
0,5tl suolaa
1tl kardemummaa
1rkl perunajauhoja
1 kananmuna
7dl vehnäjauhoja
75g voita
Täyte:
100g tuorejuustoa
0,5dl vadelma- tai mustikkahilloa
4dl mustikoita
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, kardemumma, muna ja perunajauhot. Lisää jauhoja ja alusta kädellä. Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva ja loppu jauho. Kohota 30-45min.
2. Sekoita tuorejuustoon vadelmahillo. Jos käytät pakastemustikoita pyörittele niitä 1rkl perunajauhoja ja ripottele päälle hieman sokeria. Kaulitse kohonnut pullataikina levyksi ja levitä täyte. Lisää lopuksi mustikat. Kääri rullalle ja leikkaa 12 palaseksi. Aseta voideltuihin muffinivuokien koloihin. Kohota vielä hetki.
3. Voitele pullat munalla. Paista 200-asteessa n.20min. Voit koristella tomusokerilla
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.