Leipomiset jatkuu ja tällä kertaa leivoin tällaista valkosuklaajuustokakkua. Olen tosi mieltynyt leipomaan näitä juusto- ja hyydykekakkuja. Täytyy seuraavaksi kokeilla jotain muuta :D

Tämän ohjeen otin chocomumin blogista ja voin allerkirjoittaa ohjeen hyväksi! Ihanan pehmoista ja ei yhtään liian makeaa! En tykkää valkosuklaasta oikeastaan yhtään, mutta tässä kakussa se ei ollut hallitsevana makuna.

Valkosuklaajuustokakku

Pohja:

170g kaurakeksejä

50g voita, sulatettuna

Täyte:

4 liivatelehteä

1 1/4 rkl sitruunamehua

250g valkosuklaata

200g maustamatonta tuorejuustoa

2dl kasvirasvavalmistetta (Keiju)

3/4 dl sokeria

1tl vaniljasokeria

3 kananmuna valkuaista

2dl kuohukermaa (tai prk Flora vispiä)

1. Hienonna keksit, sulata voi. Yhdistä voisula keksimuruihin. Laita irtopohjavuan pohjalle leivinpaperi ja painele seos vuokaan (24cm)

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoon.

3.  Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa.

4.  Vatkaa tuorejuusto ja kasvirasvavalmiste notkeaksi. Lisää puolet sokerista ja vaniljasokeri. Yhdistä seokseen sula suklaa.

5,.  Kuumenna sitruunamehu ja purista liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.

6.  Vatkaa valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahdot varovasti tuorejuustoseokseen.

7. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.