Leipomiset jatkuu ja tällä kertaa leivoin tällaista valkosuklaajuustokakkua. Olen tosi mieltynyt leipomaan näitä juusto- ja hyydykekakkuja. Täytyy seuraavaksi kokeilla jotain muuta :D
Tämän ohjeen otin chocomumin blogista ja voin allerkirjoittaa ohjeen hyväksi! Ihanan pehmoista ja ei yhtään liian makeaa! En tykkää valkosuklaasta oikeastaan yhtään, mutta tässä kakussa se ei ollut hallitsevana makuna.
Valkosuklaajuustokakku
Pohja:
170g kaurakeksejä
50g voita, sulatettuna
Täyte:
4 liivatelehteä
1 1/4 rkl sitruunamehua
250g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kasvirasvavalmistetta (Keiju)
3/4 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3 kananmuna valkuaista
2dl kuohukermaa (tai prk Flora vispiä)
1. Hienonna keksit, sulata voi. Yhdistä voisula keksimuruihin. Laita irtopohjavuan pohjalle leivinpaperi ja painele seos vuokaan (24cm)
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoon.
3. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa.
4. Vatkaa tuorejuusto ja kasvirasvavalmiste notkeaksi. Lisää puolet sokerista ja vaniljasokeri. Yhdistä seokseen sula suklaa.
5,. Kuumenna sitruunamehu ja purista liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.
6. Vatkaa valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahdot varovasti tuorejuustoseokseen.
7. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.