Kladdkaka, ilokakku, mutakakku, tahmakakku, rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Tämä kuitenkin muistuttaa mutakakkua, paitsi ettei siihen tule lainkaan suklaata.... Epäilin aluksi voiko tälläinen kakku siis onnistua, mutta sanonpahan vaan että kyllä voi! Kakusta tuli ihanan suklainen ja mehevä, aivan kuin olisi suklaasta tehty. Minusta nämä mutakakut maistuvat parhaimmalta seuraavana päivänä, ja se pätee myös tämän kohdalla. Harmi vaan ettei sitä ole jäljellä kuin pienen pieni siivu.

Tämä on myös todella helppo ja nopea valmistaa, ja kaikki ainekset löytyivät valmiiksi kaapista. Tarjoa lisäksi myös vaikka kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä. Tämä on kaikille suklaan ystäville!

Kladdkaka

100g voita

2 kanamunaa

3dl sokeria (laitoin hieman vähemmän)

2,5dl vehnäjauhoja

1,5tl vaniljasokeria

4rkl kaakaojauhetta (tummaa)

1/4tl suolaa

1. Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon sula voi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (21cm) vuokaan.

2. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa n.10-15minuuttia riippuen siitä kuinka tahmaisen kakusta haluat. (Minä paistoin melkein 20minuuttia, koska uunin on joltain 70-luvulta)