Päätimme pitää piknikin sukulaisteni kanssa, ja tottahan toki sinne piti jotain leipoa. Halusin tehdä jotain kesäistä ja päätin tehdä valkosuklaa tuorejuustokakun. Ohje on marielta .

Kakku maistui aivan ihanalle. Kannatti siis kokeilla! Pohja oli hieman murenevaa, sillä laitoin ehkä liian vähän rasvaa (50g) joten 75g on ehkä parempi määrää.Valkosuklaa pohjalla oli myös tosi hyvä lisä kakkuun!

Laitoin vadelmien tilalle tässä ohjeessa mansikoita, vaikka vattupuskamme notkuu vadelmia.

Valkosuklaa tuorejuustokakku

Pohja:

200g (digestive) keksejä

n.75g voita, sulatettuna

n.50g valkosuklaata (n.4rkl)

Täyte:

200g valkosuklaata

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 kananmunaa

2,5dl flora vispiä

8 liivatelehteä

0,5dl vettä + 1tl sitruunamehua

1 1/4dl sokeria

1,5tl vaniljasokeria

Koristeluun:

mansikoita

mintunlehtiä

tomusokeria

1. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Vuoraa irtipohjainenvuoan pohja (26cm, itse käytin 25cm) leivinpaperilla. Lisää sulatettu rasva keksien joukkoon ja painele vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Laita liivatteet laajaan kulhoon, kylmään veteen. Erota munan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset ja 0,5dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata kaikki suklaa (=250g). Valuta n.4rkl suklaasta ohueksi kerrokseksi pohjan päälle. Lisää sitruunamehu veteen. Kiehauta vesi ja lisää liivatteet veteen. Laita tuorejuusto isoon kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, keltuaiset, sulasuklaa ja vaniljasokeri. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon kermavaahto ja sitten valkuaisvaahto. Sekoita hyvin.

3. Kaada vuokaan pohjan päälle mahdollisimman pian. Siloita pinta, laita folio päälle ja anna olla jääkaapissa yön yli.

4. Irrota veitsellä reunat vuoasta ja irrota vuoasta. Koristele mansikoilla (tai vadelmilla), hunnuta siivilän läpi tomusokerilla. (tomusokeri sulaa kakun päälle ja pinnasta tulee kiiltävä)