Tässä vähän joulun tekeleitä. Tein jouluksi siis saaristolaisleipää, porkkanalaatikon ja suklaakakun. Leipä oli uunista tultuaan ihan hirveää, se haisi ja ajattelin ettei tätä voi syödä. Oltuaan kuitenkin yön jääkaapissa tekeytymässä se sai aattona kunnon kehut ja oli se kyllä hyvää!

Porkkanalaatikko oli myös hyvää, suklaakakku ei ollut ihan sellaista kun olisin halunnut, pohja oli leikattaessa niin kova että joutui painamaan tosi kovaa että sai leikattua. Lisäksi se suklaaosuus oli liian lötköä, lähinnä suklaamoussea. Olisi varmaan pitänyt laittaa enemmän liivatelehtiä. Muutoinkin se oli ihan ok-kamaa. Ohje on täällä, jos joku haluaa sen katsoa.

 

Saaristolaisleipä

2-3kpl

ainekset:

1l piimää

75g hiivaa

3dl siirappia

3dl kaljamaltaita

3dl vehnäleseitä

3dl ruisjauhoja

1rkl suolaa

10dl vehnäjauhoja

Voiteluun siirappivettä (laitoin ihan summassa)

1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Lisää kaikki ainekset joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa.

2. Kohota 2tuntia. Jaa leipä kahteen kahden litran leipävuokaan tai kolmeen pienempään. Paista uunin alatasolla 175-asteessa 2tuntia. Valele leipiä paiston aikana siirappivedellä pari kertaa.

3. Kumoa valmiit leivät ritilälle liinan alle jäähtymään. Kääri ne leivinpaperiin ja anna tekeytyä jääkaapissa pari päivää.

 Suklaatuorejuustokakku