Näistä leipomuksista on jo jonkin verran aikaa, mutta laitan ohjeet nyt. Suklaamuffinit mokkatäytteellä on ihana herkkupala ja yllättää herkullisella täytteellään! Suklaapalat leivoin iittalan kuppeihin ja nämäkin yksilöt olivat tosi mehevän makuisia!

 

Suklaamuffinit mokkasydämellä

Taikina:

150g voita

2dl sokeria

100g tummaa suklaata (60-70%)

4 kananmunaa

4,5dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

Täyte:

2tl pikakahvijauhetta

1rkl lämmintä vettä

100g ranskankermaa

100g valkosuklaata

Ota taikinan voi ja munat huoneenlämpöön

Aloita muffinien teko täytteestä. Sekoita pikakahvijauhe vesitilkkaan ja lisää joukkoon ranskankerma. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita sulatettu valkosuklaa ranskankerma-kahviseokseen ja siirrä täyte jääkaappiin.

Taikinaa varten paloittele pehmeä voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa ne tasaiseksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja lisää se voi-sokeriseokseen. Lisää huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan voimakkaasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää ne taikinaan muutamassa erässä hyvin sekoittaen.

Levitä jokaisen muffinivuan pohjalle muffinitaikinaa 1/3 ja lusikoi sitten täytettä n.1tl. Täytä sitten vuoat kokonaan taikinalla

Paista 170-asteessa 20-25minuuttia. Koristele halutessasi valkosuklaalla.

 

        

Suklaapalat

Taikina:

2,5dl vettä

200g voita

4rkl kaakaojauhetta

1tl suolaa

Kiehauta ainekset kattilassa ja anna jäähtyä

5dl vehnäjauhoja

5dl sokeria

2tl vaniljasokeria

1,5tl soodaa

1dl piimää

2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon jäähtynyt kaakaoliemi, sitten piimä ja lopuksi munat. Levitä pellille ja paista 200-asteessa n.20minuuttia

Kuorrute:

n. ½ pakettia tomusokeria

4rkl kahvia

4rkl voisulaa

4rkl kaakaojauhetta

1tl vaniljasokeria

Sekoita aineet keskenään ja kuorruta