Huomenna on ensimmäinen adventti ja joulun odotus alkaa. Leivoin tänään siis "jouluhalon". Ei perinteinen, tuskin edes voisi sanoa jouluhaloksi, sillä sisältää valkosuklaata ja luumuhilloa, minulle kuitenkin joulun kunniaksi nimettäköön jouluhaloksi.

Jouluhalko

pohja:

4 kanamunaa

1,5dl sokeria

1,5dl perunajauhoja

2tl leivinjauhetta

1tl kanelia

täyte:

luumumarmeladia

2dl kermaa

200g tuorejuustoa

100g valkosuklaata

sokeria

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Siivilöi varovasti sekaisin ja kaada taikina leivinpaperi vuoratulle uuninpelille. Paista 225-asteessa n.5-10minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinliinalle ja kääri se rullalle. Anna jäähtyä.

2. Kun pohja on jäähtynyt levitä siihen ohut kerros luumuhilloa. Sulata suklaa. (Mielellään vesihauteessa ettei tule niin paljon paakkuja) Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Lisää myös sula, hieman jäähtynyt suklaa. Levitä 2/3 osaa täytteestä pohjalle luumuhillon päälle ja kääri rullalle. Kääri rulla vielä folioon. Laita jääkaappiin ja anna mieluiten olla pari tuntia jääkaapissa.

3. Levitä loppu täyte koristeeksi tortun päälle. Maistuu parhaimalta oltuaan yön jääkaapissa.