Näit olen jo pitkään tahtonut leipoa ja viime viikonloppuna sitten viimein tämän toiveen toteutin. Kyseessä ovat siis Tuulonmaan tortut, nuo ihanat, perinteikkäät leivokset. Maku oli loistava, pohja pumpulin pehmeä ja mehevä ja kuorrutus ihanan mokkainen. Siskoni söi näitä niin paljon, että illalla mahaa jo kipristeli.

Tämä on myös nopea ja helppo tehdä, lisäksi kaikki ainekset löytyi suoraan kaapista. Tämä on myös hyvä pakastettava vierasvaraksi.

Hyvää vaihtelua mokkapaloille!

Tuulonmaantorttu

Pohja:

150g voita

4,5dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

2 munaa

2dl sokeria

1,5dl maitoa

Kuorrute:

50g voita

4rkl vahvaa kahvia

1rkl kaakaojauhetta

225g tomusokeria (n. ½ paketista)

Koristeluun:

nonparelleja, kaakaohiutaleita, pähkinnärouhetta...

1. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää taikinaan kuivat aineet siivilän läpi ravisteltuna, lisää myös maito. Lopuksi sekoita joukkoon rasvasula.

3. Kaada taikina uunivuokaan (n.35x25cm, minulla oli ehkä hieman pienempi vuoka) Paista 175-asteessa n.25minuuttia kauniin ruskeaksi.

4. Sulata kuorrutteen rasva kattilassa, lisää kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute nopeasti pohjan päälle. Ripottele samantien myös nonparellit. Jos kuorrute ehtii kovettua voit notkistaa sen mikrossa tai liedellä.