Raparperin alla...

Juu eli taas tein raparperista jotakin. Tuli fiilis että nyt haluan leipoa! Ja kun sitä raparperia kerran on niin tehdään sitten siitä! Tällä kertaa tein raparperi-murupiirasta, josta kyllä tuli hyvää! Kannattaa siis tehdä toistekin!

Raparperi-murupiirakka

Pohja:

50g voita

1dl sokeria

1 kananmuna

2dl vehnäjauhoja

1dl kaurahiutaleita

1tl leivinjauhetta

Täyte:

4dl raparperia

1dl sokeria

200g kermaviiliä (käytin piimää)

1 kananmuna

2tl vaniliinisokeria

Päällys:

100g pehmeää voita

2dl kaurahiutaleita

0,5dl vehnäjauhoja

1dl sokeria

kanelia päälle

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele voideltuun ja jauhotettuun vuokaan pohjalle ja reunoille. (Käytin halk.24cm irtopohjavuokaa)

2. Levitä pilkotut raparperin palaset pohjan päälle. Ripottele vajaa puolet sokerista raparperien päälle. Sekoita kermaviilin joukkoon loput sokerista ja vaniliinisokeri ja myös muna. Kaada tasaisesti raparperien päälle.

3. Nypi pehmeä voi, sokeri, jauhot ja kaurahiutaleet. Ripottele seos raparperi-kermaviilin päälle.  Laita päälle myös kanelia ja sokeria.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n.20-25min. Anna vetäytyä ennen tarjoilua jonkin aikaa.