Raparperin alla...
Juu eli taas tein raparperista jotakin. Tuli fiilis että nyt haluan leipoa! Ja kun sitä raparperia kerran on niin tehdään sitten siitä! Tällä kertaa tein raparperi-murupiirasta, josta kyllä tuli hyvää! Kannattaa siis tehdä toistekin!
Raparperi-murupiirakka
Pohja:
50g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
Täyte:
4dl raparperia
1dl sokeria
200g kermaviiliä (käytin piimää)
1 kananmuna
2tl vaniliinisokeria
Päällys:
100g pehmeää voita
2dl kaurahiutaleita
0,5dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
kanelia päälle
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele voideltuun ja jauhotettuun vuokaan pohjalle ja reunoille. (Käytin halk.24cm irtopohjavuokaa)
2. Levitä pilkotut raparperin palaset pohjan päälle. Ripottele vajaa puolet sokerista raparperien päälle. Sekoita kermaviilin joukkoon loput sokerista ja vaniliinisokeri ja myös muna. Kaada tasaisesti raparperien päälle.
3. Nypi pehmeä voi, sokeri, jauhot ja kaurahiutaleet. Ripottele seos raparperi-kermaviilin päälle. Laita päälle myös kanelia ja sokeria.
4. Paista 200-asteisessa uunissa n.20-25min. Anna vetäytyä ennen tarjoilua jonkin aikaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.