Eilen oli siskoni synttärikahvittelut ja leivoin sinne suklaakakun. Kakku sai ylistävät kehut, muunmuassa "taivaallista" ja "suussa sulavaa". Minun piti koristella tämä jotenkin hienosti, mutta aika ei riittänyt, joten tuo suklaaraaste sai riittää.

Olen nähnyt tämän ohjeen muissakin blogeissa, missä tämä sai myös tosi hyvät kehut. Kannattaa kokeilla! Ohje on alkuperäisesti pirkka.fi sivuilta

Suklaaunelmakakku

Kakku:

4 kananmunaa

1,5dl sokeria

1dl perunajauhoja

0,5dl vehnäjauhoja

0,5dl kaakaojaujetta

1,5tl leivinjauhetta

Täyte:

4 liivatelehteä

200g taloussuklaata

0,5dl konjakkia (tai sitruunamehua)

2dl kuohukermaa

200g tuorejuustoa

0,5dl sokeria

2 kananmunaa

Kuorrutus:

2dl kuohukermaa

100g taloussuklaata

1. Kakku: Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Yhdistä jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet varovasti sekoittaen taikinaan. Kaada irtopohjavuokaan. (24cm) ja paista 175-asteessa n.25minuuttia. (Minulla meni ainakin yli puolituntia.

2. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Laita liivatelehdet kylmään veteen ja sulata suklaa. Kuumenna konjakki ja purista liivatteet siihen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja lisää tuorejuusto. Lisää keltuaisseokseen suklaa ja konjakki. Lisää lopuksi kermavaahto ja valkuaisvaahto.

3. Kostuta pohjat. (Minä kostutin vaniljamaidolla). Laita irtopohjavuan reunoille leivinpaperi kaistaleet ja kokoa kakku vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

3. Kuorruts: Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sula suklaa. Kuorruta kakku ja koristele vaikka suklaarouheella.