Leivoimpa tänään boston-tyyppisen pullan. Voin sanoa, että tästä tuli älyttömän hyvää, vaikka täyte olikin tosi lötköä. NAM! Kannattaa kokeilla. Jopa isäni, joka rehellisesti sanottuna ei ole syönyt pullaa 30 vuoteen eikä siitä erityisemmin pidä, söi iiiiiiison palan ja sanoi, että se oli TODELLA hyvää.

 

Omenaboston

Pullataikina:

2,5dl vettä

25g hiivaa

0,5dl sokeria

0,5tl suolaa

1tl kardemummaa

n.7dl jauhoja

100g voita

Täyte:

50g voita

1 kananmuna

1dl sokeria

1rkl maitoa

1dl hasselpähkinä/ mantelirouhetta (en laittanut, paitsi koristeeksi päälle)

300g paistonkestävää omenahilloa

1.  Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murustele hiiva. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikinaa. Lisää sulatettu voi alustuksen loppuvaiheessa ja lopuksi vielä loput jauhot. Kohota kaksinkertaiseksi.

2. Tee täyte sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Puolita taikina, ota kuitenkin toisesta hieman pienempi pala. Kauli pienemmästä taikinapalasta irtopohjavuan levyinen pohja. Kauli toisesta taikinapalasta levy, jolle levität täytteen ja sen päälle omenahillon. Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi, jotka astettelet vuokaan. Kohota kaksinkertaiseksi.

3. Voitele munalla. Koristele raesokerilla tai mantelirouheella. Paista 200-asteessa n.25minuuttia. Halutessasi tee tomusokeri-vesikuorrutus sekoittamalla tomusokerin joukkoon pari tippaa vettä.