Minulla on pitkä lista leivontareseptejä joita haluan kokeilla ja tämänpäiväinen tuotokseni kuuluu siihen listaan. On ihanaa vetää punakynällä viiva reseptin yli.

En muista mistä olen reseptin ottanut, jostakin englanninkielisestä blogista olen sen suomentanut. En tiedä mikä tämän kakun nimi on suomeksi mutta tuskin ainakaan puntakakku, ehkä jonkin sorttinen kuivakakku? Kakku ainakin tuoksui ihanalle, ja maistua vaniljaiselta sekä kinuskimaiselta. Oli hyvää! Se oli myös todella helppo ja nopea tehdä tehdä. Tarkoitan nopeudella sitä leivonta osuutta, uunissa se olikin tunnin.

 

Vanilla poundcake

aineet:

240g voita

2,4dl sokeria

3rkl fariinisokeria

0,5tl suolaa

1tl vaniljauutetta

1tl leivinjauhetta

4dl vehnäjauhoja

4 kananmunaa

kuorrute:

1,2dl fariinisokeria

0,5dl vettä

1rkl vaniljauutetta

1. Lämmitä uuni 180-asteeseen. Voitele ja jauhoota leipä/reikävuoka. Sekoita laajassa kulhossa voi, sokerit, levinjauhe, suola ja vaniljaauute tasaiseksi ja kuohkeaksi seokseksi. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan, sekoittaen taikinan tasaiseksi jokaisen munan lisäyksen jälkeen. Kaada taikina vuokaan ja paista 50-60minuuttia.

2. Anna kakun jäähtyä vuossa n.10minuuttia. Sekoita sokeri ja vesi kattilassa ja kiehauta minuutin ajan. Lisää vaniljauute. Ota kakku pois vuosta ja pistele siihen reikiä. Valuta kuorrute kakun päälle. Jäähdytä kokonaan ennen leikkaamista.