Minua pyydettiin osallistumaan ristiästarjoilu talkoisiin ja toiveena oli jotakin juustokakkua/hyydykekakkua. Väsäsin sitten pari kakkua; baileyskakun ja suklaa-kahvijuustokakun. Molemmat olivat kyllä todella hyviä ja suklainen versio meni kokonaan. Kannattaa kokeilla näitä!

Suklainen kahvi-juustokakku

Pohja:

100g tummaa suklaata

50g voita

2 kananmunaa

1dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

0,5dl kaakaojauhetta

1tl vaniljasokeria

0,5tl leivinjauhetta

80g manteli- tai hasselpähkinärouhetta

Täyte:

5 liivatelehteä

150-200g tummaa suklaata

250g maitorahkaa

200g kevyttuorejuustoa

1dl sokeria

1rkl vaniljasokeria

2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakasitiketta

1dl vahvaa kahvia

Koristeeksi

suklaarouhetta/karamelleja

1. Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi munasokeriseokseen. Lisää myös pähkinärouhe ja jäähtynyt suklaaseos. Nostele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, korppujahotettuun irtophjavuokaan (24cm) ja paista 175-asteessa n.20-25minuuttia.

3. Ota vuoka uunista, nosta kakkupohja pois. Pese vuoka ja peitä pohja leivinpaperilla. Laita pohja takaisin vuokaan.

4. Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto, jäähtynyt suklaa, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita vaahto muihin aineisiin.

5. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota kuumaan kahviin. Lisää seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada pohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään mieluiten yön ajaksi.

 

Baileys Juustokakku

Pohja:

50g voita

10 digestivekeksiä

2rkl sokeria

Täyte.

1dl Baileysiä

400g mascarponejuustoa

2dl kuohukermaa

160g tomusokeria (n.2,5dl)

1 vaniljatanko

4 liivatelehteä

1. Sulata voi. Jauha keksit. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele kevyesti vuan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Liuota ne kuumaan Baileysiin. Vaahdota kerma kevyesti. Lisää mascarpone ja vaniljatangon siemenet. Sekoita. Lisää lopuksi liivatseos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada vuokaan ja hyydytä mielellään seuraavaan päovään.