Äiti jää tänään töistä kesälomalla ja oli ajatellut viedä jotakin herkkua töihin kavereillensa juhlistaakseen alkavaa lomaa. No minä tietenkin halusin ehdottomasti leipoa jotakin ja leivoinkin sitten suklaakakun.

Suklaakakku oli todella pehmeää, mehevää ja suussasulavaa. Muistutti hieman mutakakkua, mutta parempaa. Ohjeen alkuperää n muista.

Tein myös kääretortun nimeltä mustalaisen käsivarsi. Torttu oli myös hyvää, Pohja oli maukas ja siinä oli pieni sitruunan maku joka sopi hyvin suklaa täytteen kanssa.Ohje on eräästä leivontakirjasta mutta löytyy myös maku.fi sivuilta

Syy miksi tein kaksi eri leivonnaista oli, koska luulin että kääretorttu epäonnistui. Sisällön piti olla kiinteämpää, mutta loppuviimeiksi täyte jähmettyi ihan hyvin. Tortusta ei tullut ihan kuvan mukainen mutta ihan kelpo yksilö.

Kuva ei ole kovin kaunis kun en voinut oikein koristella sitä.

 

kuvassa näkyy vähän sisutaa. Mehevää siis oli.

Suklaakakku

1,5dl vehnäjauhoja

0,5tl leivinjauhetta

50g kaakaojauhetta

3dl sokeria

175g voita, pehmeänä

2 kananmunaa

1rkl vaniljauutetta (en laittanut kun ei ollut)

175g tummaa suklaata, sulatettuna

0,8dl kuohukermaa

1,25dl kiehuvaa vettä

1. Lämmitä uuni 170-asteeseen. Voitele leipävuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Jätä reunoille palaset jotta voit vetää kakun helposti vuoasta.

2. Sekoita kaikki muut ainekset keskenään tasaiseksi, paitsi vesi. Lisää hiljalleen taikinaan kiehuva vesi ja sekoita samalla. Kaada seos leipävuokaan ja tasoita. Paista uunissa n.50-60minuuttia tai kunnes kakku on kiinteää. (Minulla meni varmaan yli tunti)

3. Koristele tomusokerilla tai kaakaojauheella pinta.

Tätäkään en ehtinyt koristella joten lopputulos ei ole kaunis, mutta makuhan se ratkaisee. Kai?

Mustalaisen käsivarsi

Täyte:

5dl maitoa

kanelitanko

sitruunankuorisuikale

6 kananmunan keltiaista

1dl sokeria

3/4dl vehnäjauhoja

150 taloussuklaata, sulatettuna

1rkl voita

Pohja:

5 kananmunaa

1,5dl sokeria

2dl vehnäjauhoja

0,5tl leivinjauhetta

1tl sitruunankuoriraastetta

50g voita, sulatettuna

1. Tee täyte: Mittaa maito, kaneli ja sitruunankuori kulhoon tai kattilaan. Kuumenna maito mikrossa tai vesihauteessa. Anna maustua 15minuuttia. Jos käytät mikroa, kuumenna seosta pariin kertaan, mutta varo ettet kiehuta yli. Poista lopuksi kanelitanko ja sitruunankuori.

2. Vatkaa sillävälin keltuaiset ja sokeri vaahdoksi kevyesti sekoittaen. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada maito munaseokseen pienissä erissä samalla vatkaten.

3. Lämmitä seosta mikrossa tai vesihaudekattilassa kunnes se sakenee tukevaksi kiisseliksi. (Tässä kohtaa minulla epäonnistui, sillä en kai lämmittänyt sitä tarpeeksi) Jos teet mikrossa sekoita seosta pari kertaa kuumennuksen aikana. (Suosittelen tekemään vesihauteessa)

4. Sulata suklaa ja voi ja lisää se kiisseliin. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin.

5. Tee pohja: Lämmitä uuni 200-asteeseen ja vuoraa uuninpelti leivinpaperilla ja voitele se.

6. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi sekaan jauhot ja leivinjauhe. Lisää lopuksi sula voi ja sitruunankuoriraaste. Levitä pohja uuninpellille ja paista uunissa n.10minuuttia.

7. Kumoa pohja leivinpaperille ja kääri se löyhälle rullalle ilman täytettä. Anna jäähtyä ja avaa sitten rulla. Kostuta täyte vaniljasokerilla mausteltulla maidolla (tai sherryllä kuten alk.peräisessä ohjeessa) Levitä täyte ja rullaa napakaksi rullaksi. Kääri se leivinpaperin sisään ja laita jääkaappiin vähint.2tunniksi tai yön yli.

8. Ennen tarjoilua koristele tomusokerilla ja kanelilla