Leivoin eilen tälläisiä söpöjä vaniljasydämiä. Nämä oli helppoja tehdä ja lopputulos oli kelpoinen. Keksi taikinaan voi lisätä vaniljasokeria, antaa vielä vaniljaisemman maun.
Vaniljasydämet
taikina:
200g voita
4dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1dl perunajauhoja
täyte:
1,5dl kermaa
1 munankeltuainen
1rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria
1rkl sokeria
1. Tee ensin keksi taikina. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää voi palasina. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
2. Tee täyte sekoittamalla kattilassa kaikki muut ainekset paitsi vaniljasokeri. Sekoita koko ajan kunnes seos muuttuu paksummaksi. Anna jäähtyä ja lisää vaniljasokeri.
3. Kauli taikinasta n.2mm paksuinen levy. Ota muotilla kuvioita. Jos sinulla on leivosvuokia, aseta palat vuokiin ja täytä. Aseta vielä päälle taikina pala ja purista yhteen. Minulla ei ollut leivosvuokia joten laitoin suoraan pellille ja täytin. Paista 200-asteessa n.15minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.