Ensimmäinen viikonloppu kolmen koulupäivän jälkeen. Syksyn tuntua on ilmassa, ainakin aamuisin.

Aamulla minä halusin leipoa joten päätimpä pyöräyttää suklaakroissantit. Voin sanoa, että näistä tuli aivan ihania! Niiden tekeminen kestää kauan, mutta se on sen arvoista. Näiden suklaakääröjen tuoksukin on niin mahtava!

Saan taas vetää yhden reseptin -täytyy leipoa- listaltani. Resepti on eräästä kokkikirjastani.

anteeksi tuo hirveä kuva

Suklaakääröt

100g voita

4dl vehnäjauhoja

1tl suolaa

2tl kuivahiivaa

1,75dl maitoa

2rkl ruskeaa hianoasokeria (laitoin fariinisokeria, en tiedä onko edes sama asia, mutta kävi se näinkin)

1rkl öljyä

115g tummaa suklaata, raastettuna

1 munan keltuainen ja 2rkl maitoa

1. Siivilöi jauhot, suola ja kuivahiiva kulhossa. Tee keskelle kolo. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää sokeri ja öljy. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kaada koloon ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa notkeaksi n.5-10minuuttia. Laita taikina öljyllä voideltuun kulhoon. Peitä leivinliinalla ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa 2-3tuntia.

2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä ja kaulitse suorakaiteen muotoiseksi. Jaa voi kolmeen osaan. Laita yksi osa voista palasina 2/3 osalle taikinasta, jätä reunoille n.1cm tilaa. Taita alimmainen kolmasosa voin päälle ja sen päälle ylempi osa. Painele reunat kiinni, Käännä taikina puolittain ympäri. Kauli suorakaiteeksi ja levitä voita samalla tavalla, taita, kaulitse ja tee näin vielä kerta. (Yhteensä siis 3kertaa) Laita taikina öljyttyyn muovipussiin ja jääkaappiin tunnin ajaksi.

3. Jaa taikina kahtia ja kauli kahdeksi 30x15cm:n suorakaiteeksi. Leikkaa kumpikin neljäksi 15x7cm:n suorakaiteeksi, Ripottele suklaaraaste taikinan lyhyelle reunalle ja kääri. Laita kääröt pellille kohoamaan vielä 2-3tunniksi. Sekoita keltuainen ja maito. Voitele kääröt ja paista 220-asteisessa uunissa 15-20minuuttia kullankeltaisiksi. (Minulla paistui jo 5minuutissa sillä uunimme on todella huono ja vanha, rakkauden ajan 70-luvulta)