Leivoimpa taas vähän ylijäämä banaaneista, tällä kertaa tälläisiä pikku muffinsseja. Nämä ovat tälläisiä vähän aamiais tyyppisiä muffinsseja, mutta ei suinkaan ehkä mitään terveyspommeja. Ihan hyviä silti, itse en kyllä banaaneista juuri innostu, mutta sisko on ihan hulluna. Jos haluaa vähän makeampaa niin ehkä lisää sokeria ja mausteitakin olisi voinut laittaa lisää.
Banaanimuffinit
Päällis-seos:
1dl hienonnettuja paahdettuja saksanpähkinöitä
0,5dl kaurahiutaleita
25g voita
0,5dl fariinisokeria
2rkl vehnäjauhoja
1/4tl leivinjauhetta
Muffinssitaikina:
3,5dl vehnäjauhoja
1dl fariinisokeria
1 1/4tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
1tl kanelia
0,5tl inkivääriä
0,5tl muskottia
2 kekskikokoista banaania
1dl maitoa
1 kananmuna
60g voita
1tl vanilja-aromia
1. Valmista päällinen. Paahda saksanpähkinöitä minuutin ajan mikrossa, kunnes niistä alkaa tulla hyvän tuoksuisia. Murskaa pähkinät rouheeksi. Lisää muut kuivat aineet joukkoon ja sitten paloittele voi ja nypi tasaiseksi.
2. Valmista muu taikina. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään muussatut banaanit, maito, sulatettu voi, muna, vanilja-aromi ja fariinisokeri. Lisää joukkoon varovasti sekoittaen jauhoseos. Jaa taikina 10 muffinivuokaan ja laita päälle pähkinäsekoitus.
3. Paista 180-asteisessa uunissa n.25-30minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.