Minulla ja ystävälläni oli synttärit ja leivoin sen kunniaksi kakun. Tuli kyllä hyvää kakkua, ihan kesä tuli mieleen kun oli mansikkaa ja kermaa! Kakkuun ei alettu mitään hienoja koristeluita väkertämään ja laitettiin kermavaahto ihan pelkälleen päälle ja lisäksi mansikoita. Perus mansikkakakku, mutta niin hyvää.

 

Mansikkakakku

sienikakkupohja:

3dl vehnäjauhoja

1,5tl leivinjauhetta

4 kananmunaa

2dl sokeria

1dl kiehuvaa vettä

mansikkatäyte:

2,5dl vispikermaa

200g maitorahkaa

2dl survottuja mansikoita

0,5dl mansikkatomusokeria

3 liivatetta

kuorrutus:

kermavaahtoa

1. Tee pohja. Voitele ja jauhota 24cm irtoppohjavuoka. Vatkaa huoneenämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Kiehauta vesi ja lisää se kiehuvana hvyin pienissä erissä munavaahtoon koko ajan vatkaten. Lopuksi lisää kuivat aineet siivilöiden ja varovasti sekoittaen. Kaada vuokaan ja paista 200-asteessa uunin alatasolla n.30minuuttia. Peitä vuoka foliolla jos pinta ruskistuu liikaa.

2. Halkase jäähtynyt kakku kolmeen osaa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Survo täytteen mansikat ja lisää tomusokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää maitorahka ja mansikkasurvos. Lopuksi purista liivatelehdista vesi ja sekoita tilkkaan vettä. Lisää täytteeseen.

3. Kokoa kakku vuokaan. Laita täytettä kahteen väliin ja kostuta pohjat esin. vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kuorruta kermavaahdolla.