Hyvää halloweenia! Minä en ole koskaan erityisemmin halloweenia viettänyt, joten en sitä tee tänäkään vuonna. Leivoin kuitenkin banaanimaustekakun. Meillä on tosi paljon ei-niin-tuoreita banaaneja, ja niistähän on hyvä leipoa vaikka mitä. Tämä leipominen oli kuitenkin leipomislistallani joten leivon tämän.
En oikein tiedä mihin kategoriaan tämä kuuluu, mutta laitoin sen kuivakakkuihin. Kuivaa se ei ainakaan muistuttanut vaan oli pehmeää ja maistuvaa.Tämä maistui kyllä paremmalle yön yli olleena.
Siskoni on syönyt tätä melkein puolet n.20 minuutissa. Hänen mielestään aivan ihanan makuista. Joten.. kokeilkaa ihmeessä jos teillä on ylimääräisiä banaaneja.
Banaanikakku
3 ylikypsää banaania, muussattuna
70g voita, sulana
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria
1,5dl sokeria
1tl soodaa
ripaus suolaa
3,5dl vehnäjauhoja
väliin:
1dl sokeria
1rkl kanelia
1. Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen. Voitele ja jauhota leipävuoka. Sekoita keskenään väliin tuleva sokeri ja kaneli. Muussaa banaanit, lisää joukkoon sulatettu voi, kananmuna, vaniljasokeri ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää päälle sooda ja suola. Lisää jauhoja hiljalleen ja varovasti sekoittaen. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja lisää päälle yli puolet sokeri-kaneliseoksesta. Lisää loppu taikina ja sitten loppu sokeri-kaneli. Paista uunissa 50-60minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.