Karviaiskakku. Sellaista tein tuossa vähän aikaa sitten. Siihen sai mukavasti kulumaan pihapensaamme karviaisia ja loput menivätkin sitten karviais-limoncellohilloon.
Tämä kuivakakku oli ihan kelpo yksilö. Melko terveellinenkin, jos nyt niin voi sanoa kakusta. Ainakin sieltä terveellisimmästä päästä. Mutta sopivan makoisa ja kerrassaan kelpo karviaiskuivakakku.
Ohje on maku-lehdestä
Karviaiskakku
2,5dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
3/4dl sesaminsiemeniä
1tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
3dl karviaisia
2 kanamunaa
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
1dl rypsiöljyä
koristeeksi
1dl tomusokeria
2tl sitruunamehua
1.Sekoita jauhot, siemenet, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa. Mittaa karviaiset tehosekoittimen kulhoon ja surauta soseeksi.
2.Sekoita toisessa kulhossa munat, sokerit ja öljy. Lisää joukkoon jauhoseos sekä karviaissose. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun leipävuokaan.
3.Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen työnnettyyn cocktailtikkuun ei enää tartu taikinaa.
4.Sekoita tomusokerista ja nestetilkasta kuorrute ja valuta sitä jäähtyneelle kakulle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.