Tein tälläsiä makoisia mansikkapaloja, joista jäi hyvä vieras vara pakastimeen Nimi on hieman harhaanjohtava, sillä näihin ei kyllä tule aitoa mansikkaa vaan mansikan maun antaa mansikkatomusokeri. Toki päälle voi koristeeksi laittaa tuoreita mansuja, mutta en laittanut kun ei ole mansikka sesonki.
Maku oli aika makea kuorrutuksen takia, mutta pohja oli ihanan pehmeä, paksu ja mehevä.
Mansikkavalkosuklaa-palat
pohja:
6 kanamunaa
4dl sokeria
7dl vehnäjauhoja
3tl vaniljasokeria
4tl leivinjauhetta
2dl maitoa
220g sulaa voita
kuorrutus:
2dl mansikkatomusokeria
n.6dl tomusokeria
1dl vettä
130g pandan valkosuklaata
1. Sulata rasva. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munavaahtoon vuorotellen kuivia aineita, rasvaa ja maitoa.
2. Kaada taikina uunin pellille ja paista 200-asteessa n.20minuuttia.
3. Sulata valkosuklaa kattilassa ja lisää muut aineet. Kuorrutteesta on tarkoitus tulla paksua, joten lisää tomusokeria ja vettä sen mukaan kuinka paksu/löysä se on. Levitä kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle ja leikkaa paloiksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.