Valmistin rakkaalle vaarilleni syntymäpäiväkakun joka oli tällä kertaa suklaakakku. Ohjetta oli kehuttu paljon, mutta mielestäni se ei ollut "maailman parasta" mikä oli tämän suklaakakun nimi. Oli tämä siis hyvää, mutta ei se parhain mitä olen tehnyt.

Kuorrutetta jäi aika paljon yli, varmaankin puolet olisi riittänyt. Tein tämän 24cm vuokaan, mutta pienempään vuokaan siitä olisi tullut korkeampi ja kivempi. Kakkupohja oli ihanan mehevä ja jännän makuinen.

 

Suklaakakku

Kakku:

2,5dll vehnäjauhoja

0,5tl soodaa

1/4tl suolaa

60g voita, huoneenlämpöisenä

1dl maitoa

1dl sokeria

3 kananmunaa (2keltuaista ja 1 valkuainen) (HUOM, muista säästää valkuaiset!)

60g sokeritonta suklaata, paloina

1dl fariinisokeria

0,5tl manteliaromia (en laittanut)

0,5tl vanilja-aromia

Kuorrute:

3dl tomusokeria

3rkl kaakaojauhetta

70g voita, huoneenlämpöisenä

120g tuorejuustoa

200g suklaata (70%) sulana

1,5dl ranskankermaa

1. Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita jauhot, sooda ja suola kulhossa. Laita suklaa, puolet maidosta, sokeri ja keltuainen kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa voi ja fariinisokeri tasaiseksi ja pehmeäksi. Lisää joukkoon keltuainen. Lisää voi-seokseen jauhoseos kolmessa erässä, vuorotellen puoli desiä vettä, loput maidosta ja aromit. Lisää lopuksi suklaaseos.

2. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi. Lisää taikinaan varoen. Kaada taikina vuokaan ja paista 25-30minuuttia.

3. Sekoita kuorrutetta varten sokeri ja kaakao keskenään. Vatkaa sekaisin tuorejuusto ja voi. Siivilöi joukkoon kuivat aineet vähitellen. Lopuksi lisää sekaan sula suklaa ja ranskankerma. Täytä ja kuorruta kakku.