Eksoottiset mummonmuffinit. Kuulostaako eksoottiselta?

Nämä olivat kyllä hyviä muffineita ja henkilökohtainen maistajani eli siskoni, joka on pelkästään suklaan ystävä rakastui näihin vallan! Nämä olivat raikkaan ja pehmeän makuisia ja maku jopa parani seuraavana päivänä. Nämä oli myös helppo ja melko nopea valmistaa ja raaka-aineet olivat simppeleitä. Kannattaa käyttää kuorrutteeseen vain mansikkatomusokeria, sillä tavallinen voi olla liian makeaa.

Tämä ohje oli voittanut jonkun reseptikilpailun ja nimi kuulosti niin hauskalta että oli pakko kokeilla näitä.

Eksoottiset mummonmuffinit

muffinitaikina:

2 munaa

1dl sokeria

1prk Cocos&Lime ruokakermaa (valio)

50g voita, sulatettuna

3dl vehnäjauhoja

2tl vaniljasokeria

1tl leivinjauhetta

1,5dl vadelmia

kuorrute:

1dl mansikkatomusokeria

n.2-3rkl vettä

1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet sekaisin keskenään. Sulata voi. Yhdistä munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, voita ja ruokakermaa. Lisää lopuksi kohmeiset marjat varovasti käännellen. Jaa muffinivuokiin.

2. Paista 200-asteessa n.20-25minuuttia.

3. Valmista kuorrutus sekoittamalla mansikkatomusokeriin vettä niin että se on sopivaa. Kuorruta jäähtyneet muffinit ja koristele halutteassasi nonparelleilla.