Nimittäin suklaakakku.

Mummuni soitti päivän varoitusajalla ja pyysi minua leipomaan jotakin hyvää 15 hengelle. Heille on näet tulossa parhaat kaverit kylään ja mummuni ei kiireiltänsä ehtinyt kakkua valmistaa kysyi hän minulta apua, koska tietää että rakastan leipoa! Ihanaa leipoa pelkästään aikuisille, sillä tietää että he pitävät melkein mistä vain.

Päätin kuitenkin leipoa suklaakakun.Kakku maistui hieman kindermunalle, ehkäpä valkosuklaatäyte yhdistettynä suklaiseen pohjaan teki sen. Kakku oli myös ihanan mehevän makuinen. Minua häiritsee vain etten saanut kuvaa halkaistusta palasesta.

Kuorrutuksesta voisin sanoa sen verran että se alkoi vähä "hikoilemaan" kun otti huoneenlämpöön, muuten kyllä oli hyvä kuorrute, ei ollut liian luirua eikä paksua. Kerran minulla oli ohje jossa kuorrutus ei "hikoillut" täytyy siis kaivaa se ohje talteen. Kakku oli kuitenkin ihanan mehevä, mutta toivottavasti täyte ei ollut liian makea. Tein kakun 24cm irtopohjavuokaan, se olisi kannattanut tehdä pienempään vuokaan tai tehdä suuremmalla määrällä.  Resepti on herkkukirpulta. Tässä kuitenkin ohje.

Suklaakakku valkosuklaatäytteellä

Pohja:

4 kananmunaa

100g voita

1,5dl sokeria

200g taloussuklaata

2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

0,5dl maitoa

1. Erota keltuaiset ja valkuaiset erillisiin astioihin. Sulata suklaa. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.   Vatkaa keskenään rasva, sokeri, sula suklaa ja keltuaiset. (Ei vaahdoksi) Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto varoen rasva-suklaaseokseen, älä vatkaa. Lisää jauhoseos taikinaan varoen ja lisää lopuksi maito.

2. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175-asteessa n.35-40minuuttia. (Minulla meni 45min)

3. Anna jäähtyä ja halkaise kakku kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen pohja kelmulla peitettyyn paistovuokaansa ja kaada päälle puolet täytteestä. Aseta seuraava pohja ja loput täytteestä ja sitten viimeinen pohja. Laita folio päälle ja jääkaappiin ainakin tunniksi.

4. Ota kakku vuoasta pois ja aseta tarjoiluvadille jonka päällä leivinpaperi. Valmista kuorrutus ja kuorruta. Anna olla jääkaapissa hyvän aikaa. Ennen tarjoilua poista leivinpaperi.

Täyte:

2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

130g valkosuklaata

3liivatelehteä

1. Sulata valkosuklaa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää valkosuklaa. Kiehauta pieni määrä vettä ja lisää liivatelehdet sinne. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena nauhana sekoittaen täytteeseen.

Suklaakuorrutus:

1dl kermaa

reilu 100g suklaata (laitoin 150g, vahingossa mutta hyvä tuli!)

25g voita

1. Kuumenna kermaa, mutta älä kiehauta. Lisää paloitellut suklaapalat ja voi ja sekoita tasaiseksi.Jäähdytä hetki ja kaada 1/4 seoksesta kakun päälle. Levitä ja anna jäähtyä hetki. Kaada sitten loput ja levitä tasaisesti.