Syksyn omenasato alkaa olla valmista, ja totta kai ne pitää hyödyntää, onhan pihallamme neljä omenapuuta. Päätin siis leipoa omana-rahkatortun. Torttu oli parhaimillaan seuraavana päivänä. Tein ohjeeseen jonkinverran muutoksia, ja siitä tulikin kyllä hyvää. Se maistui perinteiseltä omenapiiraalta ja ihanan syksyiseltä. Ohje oli aika simppeli ja helppo. Tämä on "kevyempi" resepti, sillä siinä käytettiin sokerin tilalla makeutusjauhetta, mutta sokerikin käy ihan hyvin. Lisäsinkin sitä omenoiden päälle.

Omenoita jäi vielä paljon ja niistä voisikin tehdä jotain hyvää. Kertokaa teidän hyviä omenareseptejänne?

Omena-rahkatorttu:

Pohja:

125g voita

1dl makeutusjauhetta

1 kananmuna

1tl leivinjauhetta

3dl vehnäjauhoja

2rkl kylmää vettä

Täyte:

2-3 omenaa

1dl vispikermaa

1 prk (250g) maitorahkaa

1 prk (200g) kermaviiliä

1dl makeutusjauhetta

1 sitruunanmehu (en laittanut, laitoin vanilja-aromia, ripttelin omenoiden päälle fariinisokeria, kanelikin sopisi)

2 kananmunaa

2rkl perunajauhoja

1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. (24cm) Vaahdota voi ja makeutusjauhe. Sekoita joukkoon muna. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille.

2. Kuori ja viipaloi omenat ja asettele ne pohjalle taikinan päälle. Sekoita keskenään loput ainekset ja kaada omenoiden päälle.

3. Paista 175-asteisessa uunissa uunin alatasolla noin tunti.