Juuh, elikkäs levoin tässä laskiaispullia. Ystäville ei tullu nyt leivottua mitään leivonnaisia vaikka aikomus oli mutta joku toinen kerta sitten.

 

Laskiaispullat (tein puolen litran taikinan)

5dl vettä (tai maitoa)

50g tuorehiivaa (2pss kuivahiivaa)

2 kananmunaa
2dl sokeria

1tl suolaa

2tl kardemummaa

n.14 dl vehnäjauhoja

200g voita

Voiteluun muna

sisälle vadelmahilloa, kermavaahtoa tai mantelitäyte (itse en tehnyt kun on niin totuttu vadelmahilloon)

mantelitäyte:

200g kuorittuja manteleita

2dl sokeria

pullien sisustaa
2dl maitoa

1. Lämmitä vesi (maito) kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. (Kuivahiiva jauhojen sekaan) Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa jäähdytetty,sulatettu rasva.

2. Alusta tasaiseksi ja anna kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksiPyörittele taikinasta pikkupullia ja anna kohota leivinliinan alla vähän aikaa. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista n.10 minuuttia 225 asteessa.

3. Tee tämä jos teet mantelitäytteen. Halkaise jäähtyneet pullat ja koverra teelusikalla pieni syvennys. Älä heitä sisustaa pois. Hienonna kuoritut mantelit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sokeri, pullien sisusta ja maito (kerma) Jaa seos pullien syvennyksiin. Laita päälle vielä vaahdotettua kermavaahtoa. Tai jos et tee mantelitäytettä laita sisälle vadelmahilloa tai mantelimassaa.

Lisäksi aamulla tein itselleni ranskalaisittain cafe au lait:in