Tämä vegaaninen suklaakakku on kummitellut reseptivarastossani jo pitkään. Tänään sitten toteutin sen viimein. Ohje on täysin vegaaninen, ja minua kiehtoi ohjeessa siihen tuleva tofu. Tätä ohjetta oli kehuttu todella paljon joten päätin sitten viimein leipoa oikein kakun ystävänpäivän kunniaksi!

Maku oli kyllä mehevä, suklainen, tuhti, maukas. Kuorrute sopi ihanasti tähän ja oli hyvän makuinen. Tein pieniä muutoksia jotka kirjaan tähän sulkuihin.

Vegaaninen suklaakakku

kakku:

2,5dl vehnäjauhoja

2dl makeuttamatonta kaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

350g maustamaronta kiinteää tofua (laitoin250g)

2/3dl rypsiöljyä

2dl omenasosetta

2,5dl vaahterasiirappia

2tl vaniljasokeria

100g maidotonta tummaa suklaata (laitoin brunbergin tummaa suklaata)

täyte:

soija/riisimaitoa kostutukseen

aprikoosi- tai vadelmahilloa

kuorrutus:

1dl soijamargariinia pehmeänä (laitoin tavallista voita)

0,5dl soija- tai riisimaitoa

4-7dl tomusokeria riippuen kuinka paksun kuorrutteen haluaa

1,5dl maustamatonta kaakaojauhetta

1,5tl vaniljasokeria

1. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (24cm) Sekoita kuivat aineet keskenään. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita keskenään tofu, öljy, siirappi ja omenasose. Soseuta ne sauvasekoittimella. Yhdistä kuivien aineiden kanssa ja sekoita varoen. Lisää lopuksi suklaahiput joukkoon varovasti käännellen. Kaada vuokaan. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa n.40minuuttia

2. Halkaise jäähtynyt kakku kahtia ja levitä väliin hilloa, sekä kuorrutetta jos tahdot. Tee kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Voit koristella kookoshiutaleilla.