Tällaista kakkua leivoin kun tuli vieraita. Tykkään tosi paljon tehdä juustokakkuja ja ne on myös muutenkin lemppareita!

Niinkuin aina, kannattaa juustis tehdä aina päivää ennen tajoilua, jotta maku paranee entisestään! Tämä ohje oli aamulehdestä otettu ja oli kyllä hyvää! Kannattaa kokeilla :)

         

      

Suklaapyörteinen juustokakku

Keksipohja:

400g digestivekeksejä

150g voita

Täyte:

600g Philadelphia- tuorejuustoa

2,5dl maitorahkaa (10% rasvapitoisuus)

1,5dl sokeria

2tl vaniljasokeria

4 (luomu)kananmunaa

1dl kuohukermaa

Suklaapyörre:

150g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 60%)

3rkl espressokahvia

1. Kuumenna uuni 175-asteeseen. Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Paina muruseos 24cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Kypsennä pohjaa uunin keskiosassa n.10 minuuttia ja jäähdytä. Alenna uunin lämpötilaa 130-asteeseen.

2. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää lopuksi kuohukerma.

Taita suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa (Sulatin mikrossa). Sekoita kahvi suklaaseen.

Kaada puolet juustoseoksesta kakkupohjan päälle. Nosta juustoseoksen päälle lusikalla puolet suklaaseoksesta ja peitä lopulla juustoseoksesta. Lusikoi päälle vielä loput suklaaseoksesta. Vedä kuorrutuskerroksiin pyörteitä veitsellä, niiin että se ulottuu kaikkiin kerroksiin.

3. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa 1tunti ja 25minuuttia tai kunnes se on täysin hyytynyt. Jäähdytä kakku ja tarjoa se joko jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä.

 

 

Mums!