Näistä leipomuksista on jo jonkin verran aikaa, mutta laitan ohjeet nyt. Suklaamuffinit mokkatäytteellä on ihana herkkupala ja yllättää herkullisella täytteellään! Suklaapalat leivoin iittalan kuppeihin ja nämäkin yksilöt olivat tosi mehevän makuisia!
Suklaamuffinit mokkasydämellä
Taikina:
150g voita
2dl sokeria
100g tummaa suklaata (60-70%)
4 kananmunaa
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Täyte:
2tl pikakahvijauhetta
1rkl lämmintä vettä
100g ranskankermaa
100g valkosuklaata
Ota taikinan voi ja munat huoneenlämpöön
Aloita muffinien teko täytteestä. Sekoita pikakahvijauhe vesitilkkaan ja lisää joukkoon ranskankerma. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita sulatettu valkosuklaa ranskankerma-kahviseokseen ja siirrä täyte jääkaappiin.
Taikinaa varten paloittele pehmeä voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa ne tasaiseksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja lisää se voi-sokeriseokseen. Lisää huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan voimakkaasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää ne taikinaan muutamassa erässä hyvin sekoittaen.
Levitä jokaisen muffinivuan pohjalle muffinitaikinaa 1/3 ja lusikoi sitten täytettä n.1tl. Täytä sitten vuoat kokonaan taikinalla
Paista 170-asteessa 20-25minuuttia. Koristele halutessasi valkosuklaalla.
Suklaapalat
Taikina:
2,5dl vettä
200g voita
4rkl kaakaojauhetta
1tl suolaa
Kiehauta ainekset kattilassa ja anna jäähtyä
5dl vehnäjauhoja
5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1,5tl soodaa
1dl piimää
2 kananmunaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon jäähtynyt kaakaoliemi, sitten piimä ja lopuksi munat. Levitä pellille ja paista 200-asteessa n.20minuuttia
Kuorrute:
n. ½ pakettia tomusokeria
4rkl kahvia
4rkl voisulaa
4rkl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
Sekoita aineet keskenään ja kuorruta
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.