Tein tälläsitä New York Cheesecakea, kun oli vieraita kyläilemässä. Lisukkeeksi tein myös mansikkakastikkeen.

Itse kun tykkään eniten juuri juustokakuista sekä kaikista raikkaista mauista eniten niin tämä kyllä mielestäni ihan nappi suoritus! Tuhtia tavaraa, mutta ei sitä jaksa paljon kerralla vetääkään!

Tämä oli sinänsä helppo tehdä, ainoa vaan on, että kakku kannattaa tehdä edellisenä päivänä ennen tajoilua, että maut ehtivät muhia kunnolla.

p.s. meinasi tämä kakku unohtua uuniin ja uunista tuli hirveät savut ja palaneen käry kun avasin luukun. Onneksi kuitenkin mitään ei tapahtunut eikä kakun maku kärsinyt yhtään!

 

New York Cheesecake

Pohja:

1/2 pakettia Digestive keksejä

125g voita sulana

2rkl sokeria

Täyte:

3 pakettia Philadelphia tuorejuustoa (eikä mitään kevyt sörsseleitä)

3dl sokeria

2rkl vehnäjauhoja

4 kananmunaa

purkki creme fraichea

3tl vaniljasokeria

2tl sitruunamehua

1. Murskaa Digestivet hienoksi. Lisää sula voi sekä sokeri. Taputtele irtopohjavuan (24cm) pohjalle ja paista uunissa 165-asteessa n.10 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Vaahdota sähkövatkaimella tuorejuusto, sokeri ja jauhot. Lisää seokseen sitten munat yksi kerrallaan. Lisää loput raaka-aineet juustomassaan. Kaada vuokaan ja paista 165-asteessa n.1h tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna juustokakun jäähtyä vuuassa ja siirrä sitten jääkaappiin tekeytymään yön yli. Tarjoa mansikkakastikkeen kanssa.