Niinkuin nimikin kertoo, tämä on aika taivaallinen. Kannattaa kokeilla!

 

Taivaallinen omenatosca

Pohja:

100g sulaa voita

2 kananmunaa

1,5dl sokeria

1,5dl vehnäjauhoja

n.1tl leivinjahetta

1tl vaniljasokeria

2 omenaa

kanelia

Tosca:

50g voita

3/dl sokeria (laitoin puolet fariini ja puolet tavallista)

50g mantelilastuja

1rkl vejnäjauhoja

1rkl maitoa

1. Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää jauhot ja siihen sekoitettu vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää lopuksi jäähtynyt voisula. Kaada 20-24cm irtopohjavuokaan. Viipaloi ompot ja lado taikinan päälle. Ripottele vielä kanelia oman maun mukaan. Paista uunin keskitasolla 175-asteessa 25 minuuttia

2. Sulata voi ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada sekaan mantelilastut, sitten jauhot ja lopuksi maito. Ota kakku uunista ja levitä tisca sen päälle. Paista uunissa vielä 8-10minuuttia.