Minua pyydettiin osallistumaan ristiästarjoilu talkoisiin ja toiveena oli jotakin juustokakkua/hyydykekakkua. Väsäsin sitten pari kakkua; baileyskakun ja suklaa-kahvijuustokakun. Molemmat olivat kyllä todella hyviä ja suklainen versio meni kokonaan. Kannattaa kokeilla näitä!
Suklainen kahvi-juustokakku
Pohja:
100g tummaa suklaata
50g voita
2 kananmunaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
0,5tl leivinjauhetta
80g manteli- tai hasselpähkinärouhetta
Täyte:
5 liivatelehteä
150-200g tummaa suklaata
250g maitorahkaa
200g kevyttuorejuustoa
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakasitiketta
1dl vahvaa kahvia
Koristeeksi
suklaarouhetta/karamelleja
1. Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi munasokeriseokseen. Lisää myös pähkinärouhe ja jäähtynyt suklaaseos. Nostele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, korppujahotettuun irtophjavuokaan (24cm) ja paista 175-asteessa n.20-25minuuttia.
3. Ota vuoka uunista, nosta kakkupohja pois. Pese vuoka ja peitä pohja leivinpaperilla. Laita pohja takaisin vuokaan.
4. Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto, jäähtynyt suklaa, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita vaahto muihin aineisiin.
5. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota kuumaan kahviin. Lisää seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada pohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään mieluiten yön ajaksi.
Baileys Juustokakku
Pohja:
50g voita
10 digestivekeksiä
2rkl sokeria
Täyte.
1dl Baileysiä
400g mascarponejuustoa
2dl kuohukermaa
160g tomusokeria (n.2,5dl)
1 vaniljatanko
4 liivatelehteä
1. Sulata voi. Jauha keksit. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele kevyesti vuan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Liuota ne kuumaan Baileysiin. Vaahdota kerma kevyesti. Lisää mascarpone ja vaniljatangon siemenet. Sekoita. Lisää lopuksi liivatseos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada vuokaan ja hyydytä mielellään seuraavaan päovään.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.