Tuli sitten kerättyä 8 litraa mustikoita mettästä ihan omin pikku kätösin 1½ tunnissa! Aika hyvin ilman mitään rohmuja! Ja ihan ilmasta!

Minä rakastan marjoja ja talvella aina ostetaan suomalaista mustikkaa ja nyt on sitten ihan luomu mustikkaa! Leiposimpa kuitenkin mustikkapiirakan kun sekin on ollut pitkään toive listalla.

Tämä piirakka oli nimensä mukaisesti helppo ja herkullinen! Mustikka on niin ihanan kirpsakan raikasta ja vielä pumpulin pehmeän pohjan kanssa! Mums!

Ja muuten, jos satut menemään mustikkametsään niin sitruunalla saa kädet hyvin puhtaiksi! ;)

Helppo ja herkullinen mustikkapiirakka

pohja:

3 kananmunaa

2,5dl sokeria

150g sulatettua voita

2dl jukurttia/piimää/maitoa

6dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

päälle:

5dl mustikoita

3tl perunajauhoja

muruseos:

50g voita, huoneenlämpöisenä

1dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

1. Yhdistä keskenään kuivat aineet. Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon jäähtynyt voi sekä jukurtti. Sekoita nopeasti joukkoon myös kuivat aineet. Lisää taikina voideltuun 25x35cm vuokaan. Esipaista pohjaa n.10 minuuttia 175-asteessa

2. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot. Tee muruseos nyppimällä aineet. Ripottele mustikat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele päälle myös sokeria. Lisää lopuksi muruseos. Paista vielä n.35minuuttia.

3. Voit tarjota vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera