Tuli sitten kerättyä 8 litraa mustikoita mettästä ihan omin pikku kätösin 1½ tunnissa! Aika hyvin ilman mitään rohmuja! Ja ihan ilmasta!
Minä rakastan marjoja ja talvella aina ostetaan suomalaista mustikkaa ja nyt on sitten ihan luomu mustikkaa! Leiposimpa kuitenkin mustikkapiirakan kun sekin on ollut pitkään toive listalla.
Tämä piirakka oli nimensä mukaisesti helppo ja herkullinen! Mustikka on niin ihanan kirpsakan raikasta ja vielä pumpulin pehmeän pohjan kanssa! Mums!
Ja muuten, jos satut menemään mustikkametsään niin sitruunalla saa kädet hyvin puhtaiksi! ;)
Helppo ja herkullinen mustikkapiirakka
pohja:
3 kananmunaa
2,5dl sokeria
150g sulatettua voita
2dl jukurttia/piimää/maitoa
6dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
päälle:
5dl mustikoita
3tl perunajauhoja
muruseos:
50g voita, huoneenlämpöisenä
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1. Yhdistä keskenään kuivat aineet. Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon jäähtynyt voi sekä jukurtti. Sekoita nopeasti joukkoon myös kuivat aineet. Lisää taikina voideltuun 25x35cm vuokaan. Esipaista pohjaa n.10 minuuttia 175-asteessa
2. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot. Tee muruseos nyppimällä aineet. Ripottele mustikat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele päälle myös sokeria. Lisää lopuksi muruseos. Paista vielä n.35minuuttia.
3. Voit tarjota vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.