Tuli hirveä lättyjen paistamis vimma ja sehän oli tietysti pakko tyydyttää tietenkin paistamalla lättyjä! Näistä tosin tuli amerikkalaisia pannukakkuja, mutta what ever! Nämä pannukakut matkasivat heti siskoni kurnivaan vatsaan kun hän nousi sängystä ylös. Mikä aamupala! :D Ja näihin tietysti sopii sekä makea että suolainen täyte.

 

Joe`s pancakes

reilut 2dl jauhoja

1tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

2dl piimää (tai maitoa/ jukurttia)

kananmuna

1rkl sokeria

voita paistamiseen

1. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa sekaisin kanamuna ja neste ja hämmennä nopeasti jauhot sekaan haarukalla. Kokkareet eivät taikinassa haittaa. Anna taikinan seistä muutama minuutti, kunnes pinnalla alkaa syntyä kuplia.

2. Kuumenna rasva paistinpannussa ja nosta ruokalusikallisia taikinanokareita lettupannulle. Paista kauniin ruskeiksi. Syö pannukakut lämpiminä aitoon amerikkalaiseen tapaan kera vaahterasiirapin. (tai hunajaa/hilloa/mitä mieli tekee)

Pancakes ovat letun ja pullan välimuoto, ne kohotetaan kuohkeiksi leivinjauheella. Niihin sopivat sekä suolaiset että makeat täytteet ja pöytään voi kantaa "kaiken mitä jääkaapissa on" (köyhän ritarin keittokomero)