Tämä Hellapoliisin Valkosuklaa-daimkakku on ollut pitkään kokeilulistallani. Tahdoin kuitenkin tehdä siitä marjaisan version ja lisäsin daimin tilalle mustikoita. Mielstäni mustikat ja valkosuklaa ovat hyvä yhdistelmä. Vähensin myös sokerin määrää hieman ja kakusta tuli kyllä hyvä ja raikas. Se oli myös juuri sopivan makea.
Ohje on tarkoitettu 18cm vuokaan ja itse tein sen puolitoistakertaisena 24cm vuokaan.
Valkosuklaa-daimkakku, mukailtuna mustikkaiseksi
Pohja:
200g dominoita
75g voisulaa
2rkl kahvia
Täyte:
2,5dl vispikermaa
130g valkosuklaata (Panda)
250g maitorahkaa (tai vaniljarahkaa/tuorejuustoa)
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2rkl sitruunamehua
2 isoa Daimpatukkaa
1. Pohja: Murustele keksit täytteineen. Lisää sekaan sulatettu voi ja kahvi. Asettele vuokaan, älä paina kovin paljon, jotta pohjasta ei tule kivikovaa.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta kerma sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää rahka. Kääntele joukkoon myös sulasuklaa. Lisää myös sitruunamehu ja rouhitut Daimpatukat.
3. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetki ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.