Tätä sanahirviötä minun on jo moneen kertaan pitänyt kokeilla nimittäin Schwarzwaldin kakkua!

Siihen tulee suklaata, kirsikkaa ja kermaa. Ai että on mielettömän hyvää! Pääsee kyllä top-10 listaan.

Tuli vähän ongemia pohjan kanssa, koska se piti leikata kolmeen osaan enkä ole mikään mestari leikkaaja vielä niin tottakai se hieman halkesi mutta lopulta sain sen ihan hyvin kasaan. Koko kakku hupeni nopeasti parempiin suihin. Ja leivoin muuten tämän mummlleni hänen 80-vuotis synttäreiden kunniaksi. Ja koska mummun intohimoinen rakkaus on suklaa tämä kakku osui ja upposi.

Tämä kakku pitää tehdä sitten ajan kanssa, sillä se saa maustua jääkaapissa 1-2päivää ennen tarjoamista ja kuorruttamista. Tämä kakku vain paranee vanhetessaan.

Nam! Vielä kun oppisi lausumaan taikka kirjoittamaan tämän nimen

 

Schwarzwaldin kakku

pohja:

125g voita

200 taloussuklaata

4 kananmunaa

2dl sokeria

3rkl kaakaojauhetta

1dl vehnäjauhoja

0,5dl perunajauhoja

2tl leivinjauhetta

kostutus:

3/4dl kirsikkalikööria

0,5dl vettä

(tai kuten minä käytin; marjamehua)

Täyte ja kuorrutus;

150g kirsikkahilloa

3dl vispikermaa

1,5dl ranskankermaa

0,5dl tomusokeria

2tl vaniljasokeria

Koristeeksi:

rouhittua suklaata

kirsikoita

1. Voitele ja jauhota 23cm irtopohjavuoka.

2, Sulata voi ja suklaa. Sekoita tasaiseksi,

3. Vaahdota munat ja sokeri, Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munasokerivaahtoon. Lisää lopuksi voi-suklaaseos.

3. Kaada vuokaan ja kypsennä 175-asteessa n.45minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.

4. Leikkaa  kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat vedellä laimennetulla kirsikkaliköörillä (tai marjamehulla). Vatkaa täytettä varten 1dl ranskankermaa ja puolet sokerista vaahdoksi. Vaahdota puolet kermasta ja yhdistä vaahdot.

5. Levitä kirsikkahilloa pohjille, sitten kermaseosta. Kääri kakku kelmuun ja folioon ja anna maustua jääkaapissa 1-2päivää.

6. Tee uusi annos kermavaahtoa ja ranskankermaa ja levitä se kakun pintaan ja reunoille vähän ennen tarjoamista. Koristele.