Olen halunnut pitkän aikaa kokeilla jotakin keikauskakkua ja nyt kun on raparperi aika niin tekaisimpa tälläisen ja voin sanoa, että tämä oli mielettömän hyvää raparperipiirakkaa! Parasta mitä olen tehnyt! Mitään kevyttä tavaraa tämä ei ole, mutta syntisen hyvää tämä on.

Tässä maistuu ihanasti fariinisokeri ja voin maku yhdistettynä kirpeään ja hapokkaaseen raparperiin. Ihanaa! Eikä kannata pelätä tuota mantelimassaa. Se ei ole tässä hallitsevana, mutta jos sitä ei olisi, jäisi jotain olennaista puuttumaan.

Minulle kävi vähän köplösti, sillä en ollut laittanut kunnolla irtopohjavuan pohjaa kiinni. Tietysti sieltä välistä valui sitä mömmöä uuniin ja uunista vielä pihallekkin ja sitten koko kämppä kärysi fariinisokerille ja voille. Mutta olisihan pahemminkin voinut käydä

 

Raparperi-keikauskakku

päällinen:

500g raparperia

1dl fariinisokeria

50g voita

pohja:

150g mantelimassaa

0,5dl mehua (tai puristettua sitruunamehua)

(1tl sitruunankuorta)

150g voita

1dl sokeria

2 kanamunaa

3dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

1. Leikkaa raparperit kuutioiksi. Ripottele irtopohjavuan (24cm) pohjalle voi kuutiot ja fariinisokeri. Sekoita joukkoon raparperit.

2. Lämitä uuni 175-asteeseen. Raasta mantelimassa raasteeksi. Kuumenna mehua kattilassa ja lisää mantelimassa. Sekoita kunnes mantelimassa on tasaista.

3. Vaahdita voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Lisää mantelimassa seos. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Kaada taikina rapaeperien päälle.

4. Paista uunin alatasolla n.45-50minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä. Maistuu mehevämmältä hieman jäähtyneenä. Voit tarjota vaniljakastikkeen kanssa.