Ai että, näitä munkkeja kehuttiin todella paljon. Lisäyksenä näihin laitoin leipuri-ystäväni vinkistä sitruunankuorta sekä täytin nämä myös hillolla. Oli kyllä vieraiden mieleen!

Mestarin munkit

100g voisulaa

2,5dl maitoa

25g hiivaa

1dl sokeria

1tl suolaa

2tl kardemummaa

raastettua sitruunankuorta (oman maun mukaan)

1 kananmuna

7½dl vehnäjauhoja

täyte:

vadelmahilloa

paistaminen:

700-900ml rypsiöljyä

+ sokeria pinnalle

1. Tee pullataikina normaalisti ja kohota se.

2. Jaa taikina noin 14 osaan, riippuen minkä kokoisia haluat. Jätä pieni koe pala. Pyörittele pulliksi. Kohota pullia vielä.

3. Kuumenna öljy 180-asteeseen. Öljy on tarpeeksi kuumaa kun se alkaa höyrytä ja "liikkua". Alenna tehoa. Paista koepala, jos palanen paistuu minuutissa kypsäksi. Jos öljy on liian kylmää munkki painuu pohjalle ja jos öljy on liian kuumaa munkki paistuu ruskeaksi, mutta jää sisältä raa`aksi.

4. Paista munkit ja sokeroi ne kuumana. Voit täyttää ne vadelmahillolla.