Leivoin eilen tälläisiä söpöjä vaniljasydämiä. Nämä oli helppoja tehdä ja lopputulos oli kelpoinen. Keksi taikinaan voi lisätä vaniljasokeria, antaa vielä vaniljaisemman maun.

 

Vaniljasydämet

taikina:

200g voita

4dl vehnäjauhoja

1dl sokeria

1dl perunajauhoja

täyte:

1,5dl kermaa

1 munankeltuainen

1rkl perunajauhoja

2tl vaniljasokeria

1rkl sokeria

1. Tee ensin keksi taikina. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää voi palasina. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

2. Tee täyte sekoittamalla kattilassa kaikki muut ainekset paitsi vaniljasokeri. Sekoita koko ajan kunnes seos muuttuu paksummaksi. Anna jäähtyä ja lisää vaniljasokeri.

3. Kauli taikinasta n.2mm paksuinen levy. Ota muotilla kuvioita. Jos sinulla on leivosvuokia, aseta palat vuokiin ja täytä. Aseta vielä päälle taikina pala ja purista yhteen. Minulla ei ollut leivosvuokia joten laitoin suoraan pellille ja täytin. Paista 200-asteessa n.15minuuttia.