Siskollani oli syntymäpäivät ja leivoin hänen synttäreilleen sitten suklaakakun. Tietenkin, koska suklaa on hänen lemppariaan.

Tämä kakku oli suklaista ja tuhtia tavaraa. Ei kylläkään ollut liian makeaa, mutta palanen tyydyttää kyllä makean himon. Mutta peukku silti tälle!

 

Suklaakakku

Pohja:

4 kananmunaa

1dl sokeria

1,5dl vehnäjauhoja

0,5dl tummaa kaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

Täyte:

3dl kuohukermaa

1,5dl tummaa kaakaojauhetta

1dl hunajaa

Kuorrutus:

1dl kuohukermaa

150g tummaa suklaata

1. Pohja: Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (24cm). Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaakao. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.  Siivilöi jauhoseos varovasti sekoittaen munavaahtoon. Kaada vuokaan ja paista uunin alatasolla n.30minuuttia.

2. Täyte: Vatkaa kerma hyvin löysäksi vaahdoksi. Lisää hunaja ja siivilöi myös kaakaojauhe. Halkaise valmis, jäähtynyt kakku kahtia. (Minä myös kostutin vaniljamaidolla, vaikutti muuten liian kuivalta) Lisää kermavaahtotäyte.

3. Kuorrute: Kiehauta kerma kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa. Kannattaa antaa seoksen jäähtyä hetken. Levitä kakun päälle.

Jos kuorrutusta jää yli, vaahdota se ja pursota tryffeleiksi.