Tälläisiä pikku pyöryköitä tein eilen kun kaapissa oli kermaa. Nämä ovat ihan mukavan makuisia, tosin minulla ei kyllä kaikkia aineksia ollut mitä ohjeessa luki, mutta what ever. Ohje on dansukkerin sivuilta.

Vanhan ajan joulumarsipaanit

1dl vispikermaa

0,5dl vehnäjauhoja

75g mantelijauhetta

300g tomusokeria (1dl=60g)

150g tummaa suklaata

koristeeksi esim nonparellejä

1. Mittaa kerma ja jauhot kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen kunnes seos muodostaa kattilan reunoista ja pohjasta irtoavan pallon. Jäähdytä. Lisää sekaan mantelijauhe ja tomusokeri. Sekoita kunnes seos on pehmeän muotoiltavaa ja tasaista. Kääräisi kelmuun ja anna olla jääkaapissa pari tuntia.

2. Pyörittele massasta palloja ja kasta sulatettuun suklaaseen. Säilytä jääkaapissa.

                                           

                                               Ideoita!

 

• Pyörittele marsipaanimassa palloiksi tai kolmioiksi, kasta ne sulatettuun valkoiseen tai tummaan suklaaseen ja koristele välittömästi väriraesokerilla tai appelsiininkuorisuikaleilla.

• Mausta marsipaanimassa ruokalusikallisella konjakkia tai likööriä. Pyörittele palloiksi ja kasta sulatettuun suklaaseen.

• Sekoita marsipaanin joukkoon ruokalusikallinen vaniljasokeria ja desilitra hienoksi hakattuja kuivattuja hedelmiä.

• Värjää marsipaani karamellivärillä vaaleanpunaiseksi tai -vihreäksi ennen konvehdeiksi pyöräyttämistä.