Huomenna on ensimmäinen adventti ja joulun odotus alkaa. Leivoin tänään siis "jouluhalon". Ei perinteinen, tuskin edes voisi sanoa jouluhaloksi, sillä sisältää valkosuklaata ja luumuhilloa, minulle kuitenkin joulun kunniaksi nimettäköön jouluhaloksi.
Jouluhalko
pohja:
4 kanamunaa
1,5dl sokeria
1,5dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kanelia
täyte:
luumumarmeladia
2dl kermaa
200g tuorejuustoa
100g valkosuklaata
sokeria
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Siivilöi varovasti sekaisin ja kaada taikina leivinpaperi vuoratulle uuninpelille. Paista 225-asteessa n.5-10minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinliinalle ja kääri se rullalle. Anna jäähtyä.
2. Kun pohja on jäähtynyt levitä siihen ohut kerros luumuhilloa. Sulata suklaa. (Mielellään vesihauteessa ettei tule niin paljon paakkuja) Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Lisää myös sula, hieman jäähtynyt suklaa. Levitä 2/3 osaa täytteestä pohjalle luumuhillon päälle ja kääri rullalle. Kääri rulla vielä folioon. Laita jääkaappiin ja anna mieluiten olla pari tuntia jääkaapissa.
3. Levitä loppu täyte koristeeksi tortun päälle. Maistuu parhaimalta oltuaan yön jääkaapissa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.