Leivoimpa taas vähän ylijäämä banaaneista, tällä kertaa tälläisiä pikku muffinsseja. Nämä ovat tälläisiä vähän aamiais tyyppisiä muffinsseja, mutta ei suinkaan ehkä mitään terveyspommeja. Ihan hyviä silti, itse en kyllä banaaneista juuri innostu, mutta sisko on ihan hulluna. Jos haluaa vähän makeampaa niin ehkä lisää sokeria ja mausteitakin olisi voinut laittaa lisää.

Banaanimuffinit

Päällis-seos:

1dl hienonnettuja paahdettuja saksanpähkinöitä

0,5dl kaurahiutaleita

25g voita

0,5dl fariinisokeria

2rkl vehnäjauhoja

1/4tl leivinjauhetta

Muffinssitaikina:

3,5dl vehnäjauhoja

1dl fariinisokeria

1 1/4tl leivinjauhetta

0,5tl soodaa

1tl kanelia

0,5tl inkivääriä

0,5tl muskottia

2 kekskikokoista banaania

1dl maitoa

1 kananmuna

60g voita

1tl vanilja-aromia

1. Valmista päällinen. Paahda saksanpähkinöitä minuutin ajan mikrossa, kunnes niistä alkaa tulla hyvän tuoksuisia. Murskaa pähkinät rouheeksi. Lisää muut kuivat aineet joukkoon ja sitten paloittele voi ja nypi tasaiseksi.

2. Valmista muu taikina. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään muussatut banaanit, maito, sulatettu voi, muna, vanilja-aromi ja fariinisokeri. Lisää joukkoon varovasti sekoittaen jauhoseos. Jaa taikina 10 muffinivuokaan ja laita päälle pähkinäsekoitus.

3. Paista 180-asteisessa uunissa n.25-30minuuttia.